Тополовград и още три общини бяха отличени с грамоти от ПРЧР

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2022 08:10

Тополовград и още три общини бяха отличени с грамоти от ПРЧР

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 ноември 2022 г., брой 42/1020, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общините Тополовград, Чирпан, Велико Търново и Свищов бяха отличени за най-бърз старт на социални мерки по новия програмен период 2021 – 2027.
Грамотите им бяха връчени от заместник-министъра на труда и социалната политика Наталия Ефремова. Те им се дават, защото четирите общини са първите в България, които подготвиха проекти и подписаха договори по мярката „Грижа в дома“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021 – 2027).
Общият бюджет на подписаните договори е в размер на близо 3,8 млн. лв., с които ще бъдат подкрепени над 700 възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания.
С проектите по мярката „Грижа в дома“ ще продължи предоставянето на мобилни интегрирани социално-здравни услуги в домовете на най-уязвимите групи. „Гордеем се, че Програма „Развитие на човешките ресурси“ е първата, одобрена от ЕК програма в България, но не по-малко съществено е, че и първите подписани договори за европейска програма са именно по ПРЧР“, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова. Тя изрази надежда, че предоставянето на услуги в домашна среда за възрастните хора и хората с увреждания ще продължи без прекъсване.
Община Тополовград ще реализира проект по мярката „Грижа в дома“, който е с бюджет от над 422 хил. лв., с който ще бъдат подкрепени най-малко 79 възрастни и хора с увреждания, които ще получават почасови мобилни услуги в домовете си, психологическа подкрепа.
„Вече трета година предоставяме „Патронажна грижа“ в община Тополовград и смело мога да заявя, че мобилните интегрирани услуги са едни от най-успешните, които сме реализирали на територията на общината“, каза зам.-кметът на община Тополовград Данчо Трифонов.

Снимка: МТСГ

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 23, 2022 08:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама