Тополовградски театрали получиха Голямата награда от „Каварна 2022“ /обновена/

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2022 17:11

Тополовградски театрали получиха Голямата награда от „Каварна 2022“ /обновена/

Акценти

  • Своя дебют на сцената на морския град представи Петя Петрова

Свързани публикации

Голямата награда на името на проф. Гочо Гочев от ХХІV Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2022“ спечели Театърът на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. св. Кирил и Методий-1894“ – Тополовград. Актрисата Силвия Демерджиева бе отличена с Втора награда за женска роля за пресъздаване на образа на госпожа Срета.
Самодейният тополовградски театър, известен с майсторството си на сцената, което съперничи на много професионални театрални трупи, режисиран от Вълчо Янев, се представи със спектакъла „Народен представител“ по Бранислав Нушич и сценографията на Александрина Игнатова. Макар че в последния момент режи-сьорът и актьорите бяха принудени да се справят с непредвидени и неочаквани трудности с окомплектоването на актьорския състав, на сцената те играха чудесно по познатия си блестящ и майсторски начин. Ето и кои са хората, изявили се на фестивала в Каварна: Любов Узунова, Таня Стамова, Силвия Семерджиева, Йорданка Браянова и Петя Петрова в женските роли и Ангел Стамов, Стамо Стамов, Росен Пурлантов и Илия Деведжиев в превъплъщенията им в мъжките роли.
С аплодисментите на журито на фестивала и на колегите от театъра бе отбелязан чудесният дебют на театрална сцена на Петя Петрова.
Журито бе в състав: Крум Гергицов – драматург на Драматичния театър “Сава Огнянов” – Русе, известният български актьор Красимир Ранков и актрисата от Младежки театър „Николай Бинев“ – София – Гергана Христова.
В Каварна за пореден път тополовградските актьори показаха майсторство на най-високо ниво и получиха заслужени поздравления за прекрасния актьорски и технически екип.
Два дни след изявата си в Каварна ТК „Велко Кънев“ зарадва със своята игра жителите и гостите на Ивайловград. Това стана на 3 юни.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2022 17:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама