Териториалната организация на Съюза на слепите в Тополовград стана на 40 години

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 17, 2022 15:27

Териториалната организация на Съюза на слепите в Тополовград стана на 40 години

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 - 23 юни 2022 г., брой 23/1001, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

На 8 юни Териториалната организация на Съюза на слепите в Тополовград отбеляза 40-годишнината от своето създаване. На събитието по този повод Антоанета Димитрова – секретар на ОбА, връчи почетен плакет от името на кмета Божин Божинов и поздрави председателя на организацията и неговите членове за усилията им, насочени към защита на правата на хората със зрителни увреждания и тяхното социално приобщаване.
По повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България Община Тополовград бе удостоена с почетен знак за приноса и подкрепата към организацията и социалното приобщаване на незрящите хора. Отличието бе връчено от председателя на Териториалната организация на дружеството Пенка Добрева при среща с кмета Божинов. От името на Сдружението тя изказа благодарност за подкрепата и съдействието от страна на Община Тополовград, насочени към социалното приобщаване на хората със сензорни увреждания.
Съюзът на слепите в България (ССБ) е създаден през 1921 г., а в Тополовград – през 1981 г. Дейността на Сдружението е насочена към защита на правата на хората със зрителни увреждания и тяхното социално приобщаване. На територията на цялата страна дейност осъществяват 15 регионални и 96 териториални организации.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 17, 2022 15:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама