Театърът на комедията – отличници и в Лом

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2022 06:45

Театърът на комедията – отличници и в Лом

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 октомври 2022 г., брой 37/1015, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Няма изненада при изявите на Театъра на комедията „Велко Кънев“ при тополовградското читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“. Където и на каквато и сцена да се появи със своя постановка, той печели награди, аплодисменти и признание на специалисти и най-вече на нейно величество публиката.
Така стана и сега. Този път на фестивала на любителските театри в Лом, носещ името на един от първите български автори на пиеси и театрален и читалищен деятел Кръстьо Пишурка.
Този фестивал не е специализиран в определен театрален или сценичен жанр. В него вземат участие всякакви състави – детски, младежки и на възрастни, които представят всякакви постановки. Това не попречи на тополовградските актьори самодейци да завоюват четири награди. Жури с председател тетроведът Гергана Пирозова и членове актьорите Васил Драганов и Юлиян Балахуров присъдиха първа награда за спектакъл на тополовградчани, втора за водеща мъжка роля на Росен Пурлантов и трета награда за водеща женска роля на Таня Стамова.
Освен това тополовградските майстори на сцената получиха и най-важната наградата, тази на публиката.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2022 06:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама