Творбите на трима ученици от Харманли са отпечатани в списание

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 11, 2021 20:17

Творбите на трима ученици от Харманли са отпечатани в списание

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #32/964, година XVIII, 10-16 септември 2021 г.
  • Излиза в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Творбите на трима ученици от Харманли са включени в четвъртия брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“. Те са публикувани в раздела за ученическо творчество.
Едната от тях е есе на тема „Да бъдем приятели, но не за ден!“. Нейният автор е вече бившата дванадесетокласничка Мануела Стратиева от СУ „Неофит Рилски“.
Другите две са стихотворения. Алек Иванов, сега на 16 години, който също е възпитаник на СУ „Неофит Рилски“, е писал за националния герой – „Васил Левски“.
Третото произведение, заслужило вниманието на журито, е на Виктория Вангелова, която миналата година е била в 4 клас на ОУ „Отец Паисий“. Заглавието на нейното стихотворение е „Защо училището ми е любимо?“.
Преди да се стигне до тези публикации, имаше организиран конкурс, в който всички желаещи ученици от Хасковска и Кърджалийска област можеха да се включат със своя творба. Обявата гласеше, че Управителният съвет на Гражданско сдружение „Родопско утро“ търси млади таланти, чиито творби да станат част от новия брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“. Това е и важния акцент в работата на редколегията – издирването и намирането на младите поети и писатели от нашия край.
Освен раздела за ученическо творчество, в раздел „Поезия“ са включени творби на Ивайло Балабанов, Петко Каневски, Йорданка Господинова, Демир Демирев, Димитрина Тончева, Диляна Христова, Невин Садъкова, Маргарита Павлова и Божидара Ангелова, а в раздел „Проза“ – на Николай Ганчев и Петър Ванчев.

Списание „Южно утро“ ще бъде тържествено представено на 17 септември от 18:00 часа в зала „Хасково“. На същото място и по същото време ще бъдат връчени и наградите от Регионалния ученически конкурс за стихотворение и есе, като водещи на събитието ще бъдат Лияна Фероли от Кърджали и Антон Атанасов от Хасково, а негов гост – председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 11, 2021 20:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама