Танцьорите от фолклорен клуб “Загрей” “загряха” и на грузинска земя

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 23, 2022 20:34

Танцьорите от фолклорен клуб “Загрей” “загряха” и на грузинска земя

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 юли 2022 г., брой 27/1005, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Самодейците от Фолклорен клуб „Загрей“ – Харманли, се изявиха на два Международни фестивала в Грузия. Единият бе „Златно лято“ в Батуми, а другият – арт фестивал „Оранжеви Кобулети 2022“. Те се проведоха от 10 до 17 юли и в тях участваха танцьори от няколко държави. Харманлийската група, заедно с ансамбъл от Хасково бяха единствените представители от България.
Те се представиха с танци и хора от тракийска и северняшка фолклорна област, които бяха приети радушно от публиката.
По време на престоя си в Грузия освен изявите, които направиха пред тяхна публика, успяха да се запознаят и с местния фолклор, традиции, обичаи, традиционна кухня, дегустираха вина, чача /грузинска алкохолна напитка, вид ракия/ и коняк.
По време на обиколката си разгледаха и доста природни забележителности и въпреки лошото време посетиха плажа на Черно море. Емоциите и впечатленията бяха разнообразни и запомнящи се.
Ето какво сподели ръководителят на клуба Паулина Веселинова, пред „Сакарнюз“:
„Грузия е страна със силен национален характер, собствена азбука, уникална в света, собствен християнски клон, уникален архитектурен стил и сложна гастрономия. Първите доказателства за производството на вино са намерени там.
Това, което мога да кажа със сигурност е, че очакванията или впечатленията, които имахме за Грузия, преди пътя, бяха напълно обърнати с главата надолу.
Имаш впечатлението, че това е държава, все още заседнала в миналото. Въпреки че да, има признаци на бедност на някои места, но има и масивни инвестиции в туризма и инфраструктурата. Всъщност туризмът е и основният двигател на икономиката, който се използва напълно.
Макар и времето да не беше перфектно, си имахме гледки, настроение, голяма доза гостоприемство и още по големи дози храна“, завършва разказа си Паулина.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова юли 23, 2022 20:34
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Десислава юли 23, 23:29

    Най-добрият фолклорен клуб за мен!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама