Танцов състав „Сакарци“ стана на 20 години

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова октомври 15, 2021 11:05

Танцов състав „Сакарци“ стана на 20 години

Акценти

  • Регионален вестник Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

С награди на изявени самодейци и тържество танцов състав „Сакарци“ – Любимец, отбеляза 20-годишен юбилей.
На 7 октомври за годишнината основатели и сега танцуващи самодейци се събраха и заедно си припомниха началото, потопиха се в спомените от близкото и далечно минало, забавляваха и доказаха, че приемствеността между поколенията е осъществена кауза.
Организатор на празника бе НЧ „Братолюбие-1884“, което подготви поредица от изненади за всички присъстващи, а на дългогодишните солисти от състава – Дочка Кючукова и Димитър Димитров, връчи отличителни призове.
Емоционален и вълнуващ бе и специално подготвеният филм от концертните изяви на малки и големи. Оказа се, че в него участват танцьори от най-ранна детска възраст, които продължават да носят в себе си онзи пламък, наречен любов към народния фолклор.
Първите плахи репе-тиции, водени от хореографа Галина Христова, започват в една от репетиционните зали в НЧ „Братолюбие -1884“ през октомври 2001 година. Още с първите концерни изяви става ясно, че съставът ще покорява много национални и международни сцени. Доказателство за това са множеството участия в страната и чужбина, златните медали и статуетки, грамоти и отличия, които се връчват след всяка едно участие.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова октомври 15, 2021 11:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама