Таксите за почиващи в Добринище остават без увеличение

Милена Митева
От Милена Митева юли 2, 2021 09:50

Таксите за почиващи в Добринище остават без увеличение

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/957 година XVIII, 2 - 8 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Размерът на таксите за почивка в лагера Добринище на Община Харманли ще останат без увеличение. Това стана ясно след като на сесията на Общинския съвет на 30 юни местните съветници отмениха свое решение от предишна сесия, с която определиха нови, по-високи цени.
Предходното решение на съветниците в Харманли, с което цените бяха увеличени, бе атакувано от областния управител Минко Ангелов. Възраженията му са срещу текст от Наредба №6 в частта, в която се определят и администрират размерите на тези такси.
В момента решението се разглежда от Административен съд, който трябва да се произнесе за законосъобразността на тази промяна.
След като това стана ясно, кметът Мария Киркова внесе нова докладна, с която иска отмяна на предишното решение. Тя бе приета и така таксите си остават старите, непроменяни през последните 10 години.
По този въпрос на сесията дебатите нямаше, макар политически страсти на заседанието на постоянната комисия преди това да бяха големи.
Първата смяна – от 1 юли, трябваше да бъде с деца от училище НУ „Отец Паисий“, но не се случи поради липса на достатъчен брой желаещи деца.
От Община Харманли обещаха да изпратят информация за графика на предстоящите смени, но до редакционното приключване на вестника, такава не получихме.

В последната точка от дневния ред на сесията на 30 юни, Михаил Лисков, бивш кмет и съветник от БСП направи питане за състоянието на обект „Кафе-аперитив – Културен център“ – Харманли. Какво отговори градончалникът Мария Киркова предстои да научите в следващия брой.

Милена Митева
От Милена Митева юли 2, 2021 09:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама