Тази година Фолклорният фестивал „Кехлибарен грозд“ ще се проведе на нова сцена

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 14, 2021 14:40

Тази година Фолклорният фестивал „Кехлибарен грозд“ ще се проведе на нова сцена

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/958 година XVIII, 9 - 15 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Един от проектите, които изпълнява община Любимец през тази година, е пред приключване. Той е свързан с доставка и монтаж на сцена на открито в с. Лозен. Съоръжението е с размери 10х8 м и е оборудвано с необходимото осветление, модерно озвучаване и др. Остава да бъдат монтирани някои довършителни елементи и сцената е готова за експлоатация.
Вече 10 години в с. Лозен се провежда Националният фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“, в който участват състави от страната и чужбина. Набиращият все повече популярност фестивал насочи вниманието на кметския екип да се помисли за подобряване условията за провеждането му. Ето защо по проект на МИГ Любимец – Ивайловград , чрез ДФ „Земеделие“, се осигуриха средства за изграждане на покрита сцена в селото.
Тази година ХI-то издание на фестивала ще се проведе на 18 и 19 септември, а до този момент заявките за участие са над 50.
Общинският екип реализира и друго проектно предложение, свързано с изграждане и облагородяване на паркови пространства в селата Лозен, Белица и Малко градище. В централните части на трите села се изградиха нови алеи, монтираха се пейки, парково осветление, беседки и се засадиха широколистни и иглолистни дървета.
Изпълнението на поредните два проекта са доказателство, че общинският екип продължава да се стреми да осигурява добри социални условията на живот в малките населени места.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова юли 14, 2021 14:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 523 преглеждания