С шествие, слова и венци бе отбелязан Денят на Ботев в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2021 10:17

С шествие, слова и венци бе отбелязан Денят на Ботев в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С едноминутно мълчание и свеждане на глави бе почетена паметта на падналите за свободата и независимостта на България в Тополовград.
От сградата на Общинска администрация на 2 юни тръгна шествие на представители на различни общински структури, читалища, училища, политически партии и други организации, което стигна до пространството пред Паметника на загиналите за свободата и независимостта на родината. Самодеецът Ангел Крумов изпълни стихотворението на Христо Ботев „Хаджи Димитър“ /Жив е той…/.
По традиция слово, посветено на саможертвата на Ботев и хилядите знайни и незнайни герои, изнесе секретарят на местното читалище Райна Зотова.
Представителите на различни структури и деца поднесоха венци и цветя и венци на паметника в знак на признателност към тези, които са дали свободата си България да я има.

С рецитал на стихотворенията „Майце си“ и „Молитва“ на актриса Иванка Шекерова започна отбелязването на 2 юни в Харманли. То се състоя пред паметника на Христо Ботев в центъра на града.
Словото произнесе зам.-кметът Валентина Димулска. Панихида, в памет на загиналите за свободата на България, отслужи архиерейският наместник свещеноиконом Живко Петров в съслужие с йеромонах Максим.
Представители на ОбА, ОбС, Исторически музей, партийни и обществени организации, училища и граждани положиха венци и цветя пред паметника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 6, 2021 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.