С протест граждани ще искат повече ограничения за мигрантите

Милена Митева
От Милена Митева октомври 28, 2021 15:32

С протест граждани ще искат повече ограничения за мигрантите

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 29 октомври - 4 ноември 2021 г., брой 39/971 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Жителите на община Харманли ще излязат на протест срещу мигрантите, за да поискат повече ограничения за тях. Той ще се състои на 30 октомври, събота от 17 часа, под формата на шествие, което ще започне от НЧ „Дружба“ и ще достигне до РПЦ Харманли.
Организацията на протеста е на група граждани, които заявяват, че нямат политически пристрастия и амбиции.
В своя публикация в социалната мрежа Фейсбук те споделят: “Желаем да изкажем възмущението и нетърпимостта си към начина по който сме карани ежедневно да се боим за жените и децата си. Провокирани сме и от случката през последната седмица в района на автогарата“.

Исканията на участващите в протеста са:

1. Да се ограничи движението на бежанците само в светлата част на деня – до 17:30 часа през зимата и до 19:30 часа през лятото.
2. Засилено (жандармерийско) присъствие около лагера, центъра и района на Градската градина и читалището. Това са артериите на града, в които обикновено има набези и провокации от пришълците!
3. Да се укрепи лагерът, така че влизането и излизането да са възможни само от централния вход на комплекса.
Напълно осъзнаваме, че първа точка трябваше да звучи така – ,,Ограничаване свободното придвижване на мигранти и привеждането на лагера към затворен тип на действие.

„Според нас, ние гражданите на Харманли, сме достатъчно толерантни в отношението си към пришълците. Показали сме търпимост и, че не сме расисти, но всичко си има граници. Ако исканията ни не бъдат спазени, точката с която трябваше да започнем ще стане приоритет номер едно за нас – гражданите на община Харманли“, допълва финала на публикацията на организаторите.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 28, 2021 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама