С народни танци и българско знаме, абитуриентите от Випуск 2021 в Любимец поздравиха своите съграждани

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 25, 2021 14:33

С народни танци и българско знаме, абитуриентите от Випуск 2021 в Любимец поздравиха своите съграждани

За Любимец 24 май е специален ден не само защото е празник на българската азбука, просвета и култура, но и поради факта, че тогава се срещат младост, красота, стил и много абитуриентски емоции.

И тази година, на пл. „Трети март“, сред голям интерес от роднини, близки и приятели, абитуриентите казаха „довиждане“ на училище „Ж. Терпешев“, за да поемат по своя път в живота.

С изискани тоалети и очарователна външност, младите момичета и момчета дефилираха по червения килими и показваха своята готовност да се втурнат към очакващите ги предизвикателства.

Абитуриентите пристигнаха на пл. „Трети март“ от Централния градски парк, където ги очакваха домакините на празника: Кметът на община Любимец – инж. Анастас Анастасов, Председателят на ОбС – Любимец и Директор на училището г-жа Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции.

Г-н Анастасов поздрави зрелостниците с успешното завършване на средното образование и им пожела прекрасна и незабравима нощ.

Вълнуващ отговор от името на абитуриентите отправиха Моника Иванова и Христо Чорлов, които благодариха на всички за този прекрасен момент, изказаха признателност и уважение към учителския колектив и към родителите си, и обещаха, че ще направят всичко възможно, за да се реализират успешно. Гарантираха, че на където и да ги отведе животът, винаги ще се завръщат в родния град и ще бъдат съпричастни в неговото развитие и израстване.

Освен красиво излъчване, част от абитуриентите на Випуск 2021 показаха, че имат и талант. Трима от тях, самодейци от ТС „Сакарци“, Христо Тончев, Моника Иванова и Моника Ганчева се включиха в танцовия поздрав, а Христо гордо развя българското знаме пред публиката. Това бе техния поздрав към организатори, родители и приятели.

За достоен завършек на вечерта звуча песента „Клетва“, а веднага след това, за няколко минути центърът на града бе озарен от красиви празнични илюминации – подарък от кмета Анастасов.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 25, 2021 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама