Хасковски художници откриха програмата за Деня на Харманли

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2021 15:14

Хасковски художници откриха програмата за Деня на Харманли

Акценти

  • Палитра от 49 произведения бе представена от 19 автори от дружеството на хасковските художници

Свързани публикации

Изложба по повод Празника на Харманли бе открита в Културен център. От четвъртък, 22 април, палитра от 49 произведения, представена от 19 автори, ще бъде на разположение на ценителите на това изкуство.
Картините са на творци от Дружеството на хасковските художници и в творбите си те са пресъздали различни видове и жанрове: живопис, приложни изкуства, рисувана коприна, иконография, бронзови скулптури и други.
Кураторът на изложбата Тамер Халил при представянето ѝ каза, че очаква това събитие от една година, откак заради Ковид епидемията бяха забранени всички обществени прояви.
Приветствие към гостите отправи председателят на дружеството Симеон Тодев: „Предстоят едни от най-хубавите дни за вашия град и искрено се надявам да докоснем жителите с доза цвят и пъстрота“.
Кметът на община Харманли Мария Киркова благодари на творците за настроението, емоцията и красотата, с която е изпълнена изложбената зала. Тя връчи грамоти и подаръци на всички участници.
Експозицията е разположена в Изложбената зала на втория етаж и ще остане в Харманли до 14 май 2021 г.
Картините и пластиките са дело на Симеон Тодев, Борислав Данев, Димо Петров, Неделчо Кучков, Кирил Тенев, Ралица Петрова, Димитър Каратонев, Надежда Стойнева, Георги Стойнев, Господин Тенев, Тоска Запрянова, Иван Парасков, Даниел Русев, Луиза Катар, Таня Атанасова – Амфитрита, Диана Вълчева, Атанаска Димова, Татяна Форева, Тамер Халил.

Милена Митева
От Милена Митева май 3, 2021 15:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 864 722 преглеждания