Състоя се среща с ученици по превенцията срещу домашно насилие

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 4, 2022 09:20

Състоя се среща с ученици по превенцията срещу домашно насилие

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 декември 2022 г., брой 44/1022, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Двама служители в РУ на МВР – Тополовград – Старши инспектор Милен Божилов – началник на Охранителна полиция и полицейски инспектор Лазар Кехайов проведоха среща с ученици от 8. и 9. класове на СУ „Д-р П. Берон“ в Тополовград. Темата на разговора бе „Превенция в борбата с домашното насилие“ . В проведената беседа бе наблегнато на това как да се разпознават признаците или самото домашно насилие, начините за борба с него и превенцията за неговото ограничаване, както и къде, и как трябва да се подават сигнали в тези случаи.. Учениците бяха запознати с част от Наказателния кодекс, която третира наказателните мерки срещу това насилие.
Средношколците проявиха интерес към различните наказателни мерки, за които им бе обяснено подробно. Тази среща и беседата, която се проведе, е част от работата на РУ на МВР – Тополовград, в резултат на Окръжно, спуснато им от областно управление на МВР – Хасково. Досега тополовградските полицаи са провели няколко срещи с различни структури и обществени организации в общината, които ще продължат.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 4, 2022 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама