Стоян Караиванов концертира в зала „България“

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 2, 2022 08:03

Стоян Караиванов концертира в зала „България“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 28 октомври - 3 ноември 2022 г., брой 39/1017, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Бандонеонистът Стоян Караиванов се представи на концерт в зала „България“, София. Той, заедно със симфоничния оркестър на БНР, под диригенството на маестро Пламен Джуров изпълниха премиерно концерта за бандонеон и оркестър на Даниел Бинели.
Събитието се състоя в петък, 21 октомври, а роденият в Харманли музикант изпълни и популярното танго на Астор Пиацола „Adios Nonino“.
„Благодаря на всички колеги, с които бяхме на сцената, и на маестро Джуров за споделената емоция, както и на Daniel Binelli, който неотлъчно работи с мен върху подготовката за това събитие“, написа във фейсбук страницата си Стоян Караиванов.

Стоян Караиванов е на 25 години, но дисциплината и любовта, с която се посвещава на музиката, са неотменна част от богатството на музикалния живот. Обучението си по бандонеон започва през есента на 2020 при проф. Фабио Фурия в консерваторията „Джовани Пиерлуиджи да Палестрина“ в Каляри, Италия. Той е единственият български бандонеонист, многократно е награждаван в национални и международни конкурси по баян и акордеон, носител е на почетна грамота от Българска академия на науките и изкуствата за високо изпълнителско майсторство.
През месец март Стоян Караиванов дебютира в дирижирането с музика на Моцарт.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 2, 2022 08:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама