Стилни ли са градинските мебели?

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2022 19:23

Стилни ли са градинските мебели?

Акценти

  • Ако разгледате моделите в сайта, ще видите различни дизайни, форми и размери

Свързани публикации

Когато продължаваме да делим мебелите на удобни и градински, никога няма да можем да се наслаждаваме на почивката си край басейна или патиото на крайградската къща. Предразсъдъците ще ни попречат да приемем факта, че шезлонгът, външния диван и градинската маса могат да изглеждат не по-малко стилно, от масивните холни гарнитури или обзавеждането в трапезарията. И със сигурност ще пропуснем възможността да превърнем екстериорното пространство в уютно, функционално и модерно място.

Ако сте обзавеждали своята вила наскоро, значи можете да направите сравнение между възможностите за избор на интериорните предложения и тези за градината. Не бива обаче да се отнасяме с пренебрежение към мебелите за лятната кухня или под перголата. Те са не по-малко значими, а и удобството, което предлагат си съперничи с луксозните кушетки и фотьойли. Да вземем например шезлонга – може би най-емблематичния представител на външните мебели. Ще се съгласите, че басейнът е перлата на вашата вила, онова синьо бижу, което завършва цялостното излъчване и дори статута на крайградската къща. Затова шезлонгът е почти задължителен негов атрибут. Голям процент от моделите са специално проектирани, за да позволят на хората да си починат след плуване. Възглавниците са удобни, можете да регулирате позициите, докато намерите най-подходящата за вас. Но спокойно можете да се спрете и на предложения, които са с дизайн, далеч от „плажната визия“. Произведени са предимно от естествени материали – дърво, метал, ратан. Все повече обаче се налагат и материи, създадени специално да издържат на атмосферните предизвикателства. Затова спокойно можете да ги оставяте навън през топлите месеци от годината. Естествено, грижата за тях изисква периодично почистване и поддръжка на различните компоненти, както и прибирането им на закрито през есента и зимата.

Ако разгледате моделите в сайта, ще видите различни дизайни, форми и размери. Това ще ви позволи спокойно да изберете най-подходящото решение за цялостната визия на екстериора ви. С правилния шезлонг ще създадете място, където можете да отидете да се отпуснете, както и да се отървете от стреса след дълъг, изморителен ден.

Кое е другото място, което избираме с удоволствие? Градинската маса, разбира се. В много случаи тя е сърцето на градината или поне нашият вътрешен двор. Независимо дали става въпрос за напитки на открито с приятели, семейно барбекю или наслаждаване на чаша кафе, докато четем вестника, тя е изключително важен елемент за цялото външно обзавеждане. Когато избирате каква форма на градинска маса да купите, е много важно да се ръководите от съществуващите форми на вашия двор, по-широкото външно пространство, където ще бъдат разположени мебелите.

Градинска маса с кръгла или овална форма ще заема по-малко място от маса с квадратна или правоъгълна с подобен размер. Това е така, защото заобленото пространство означава, че няма стърчащи в пространството ъгли. Въпреки това, квадратна или правоъгълна маса от друга страна може да бъде бутната към стената, което ви позволява потенциално да загубите място за сядане, но пък спестявате значително място за придвижване. Кое още е важно? Първо, внимавайте да не бъдете повлияни от най-новата мода или тенденция. Добрият градински комплект за хранене трябва да издържи поне 5 до 10 години. Разчитайте на здравина и солидни материали.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 17, 2022 19:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама