Стартира ваксинирането на учители в областта

Милена Митева
От Милена Митева февруари 14, 2021 15:15

Стартира ваксинирането на учители в областта

Акценти

  • Регионален вестник, # 6/938 година XVIII, 12 - 18 февруари 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Стартира имунизацията на педагогически и непедагогически персонал от учебните заведения в област Хасково. За това съобщиха от Областна администрация.
Ваксинирането започва от 9 февруари в Хасково и в първия ден ще бъдат имунизирани 30 души – 19 от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково и 11 от ОУ „Любен Каравелов“ -Хасково. То ще се проведе в МБАЛ „Хигия“, като първи, в 08:45 ч., ще бъде ваксиниран директорът на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково Деян Янев.
На 10 февруари започва и имунизацията на учителите в имунизационните кабинети в Харманли, Димитровград, Любимец и Свиленград и продължава в Хасково, като е предвидено да приключи до 12 февруари.
По предварителни списъци за ваксинация са се записали 720 души от училищния персонал, като тази бройка не е окончателна, уточни директорът на РЗИ-Хасково.
Имунизацията на персонал и потребители от социалните центрове в областта е предвидена за следващата седмица. Към този момент желание за имунизация са заявили 212 души.
Към днешна дата, по справка на Единния информационен портал, в хасковска област са поставени общо 1059 ваксини, като в това число, е втората доза поставена на 398 души, съобщават от ОблА.

Броят на заразени с коронавируса в областта намаляват, според справка на ООЩ

Носителите на коронавирус в областта намалява, показват справките, която изготвят ежедневно в Областния оперативен щаб (ООЩ ).
На 11 февруари положителни за наличие на коронавирусна инфекция са 33, а излекувани са 33. Починали са мъж на 89 години и жена на 47 години от община Хасково.
Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4886. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест са 122. В „МБАЛ-Хасково“ са настанени – 56, „МБАЛ-Димитровград“ са настанени – 14, „МБАЛ-Харманли“ са настанени – 9, „МБАЛ-Свиленград“ са настанени – 26, “Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания” в Хасково са настанени – 5, “МБАЛ-Хигия” са настанени – 2. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 10. На домашно лечение са 826 души, починали са 308 и напълно излекувани – 3630 души.
На 10 февруари, сряда на територията на Хасковска област са регистрирани 57 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, двама починали и 29 излекувани.
С усложнения от вируса сред жертвите са мъж на 60 години и жена на 68 години от община Харманли.
На девети, вторник, според справка на ООЩ са регистрирани 25 случаи, двама починали и 32 излекувани. Починали са двама мъже на 86 и 59 години от община Хасково.
На 8 февруари, понеделник са отчетени 4 проби за положителни случаи и трима починали – мъж на 70 години от община Хасково, жена на 68 години от община Хасково и мъж на 56 години от община Тополовград.
На 7 февруари, неделя са регистрирани само 12 души с положителни проби за коронавирусна инфекция.

снимка: Монитор

Милена Митева
От Милена Митева февруари 14, 2021 15:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама