Спряха трафик на 2,6 милиона лекарствени таблетки

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2021 15:20

Спряха трафик на 2,6 милиона лекарствени таблетки

Акценти

  • Регионален вестник Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Заловиха лекарства, достатъчни за производството на близо 100 кг метамфетамин
Над 2.6 млн. таблетки от лекарствени препарати, които могат да бъдат използвани за прекурсори на наркотици, са задържани от митничарите от началото на годината, съобщават от Агенция „Митници“.
Иззетите за деветте месеца на 2021 г. общо 2 639 870 таблетки представляват най-голямото количество лекарства, обект на митническа измама или контрабанда с цел преработка в наркотични вещества през последните повече от 10 години. Предишните по-големи количества са от 2018 г. и възлизат на малко над 600 000 таблетки.
По-голямата част от лекарствените продукти – 2 190 000 таблетки, са задържани през юли при две проверки на МП „Капитан Андреево“ и в София.
В периода 27 и 28 юли е проведена акция на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. Проверен е и е пломбиран с митническа пломба товарен автомобил, влизащ от Турция през „Капитан Андреево“. Според транзитните документи част от превозваната стока е лекарствен препарат, който не е одобрен за употреба в ЕС. Продуктът съдържа псевдоефедрин, поради което би могъл да послужи чрез преработка като суровина за производство на метамфетамин.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 18, 2021 15:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама