Спортист от Харманли представи България на Балкански шампионат

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2021 15:23

Спортист от Харманли представи България на Балкански шампионат

Акценти

  • Регионален вестник, # 19/951 година XVIII, 21 - 27 май 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Харманлиец взе участие в Балкански шампионат по планинско бягане. Георги Жеков стана част от националния отбор в края на април.
На 15 май той посети Кампулунг Молдованец, Румъния, заедно с Шабан Мустафа, Георги Гергов и Йордан Петров за оспорваната надпревара. Тимът на България се съревновава с атлети от още пет страни – Турция, Украйна, Молдова, Словения и Румъния.
Дистанцията при мъжете бе 12 км, като българските национали не успяха да регистрират призово класиране. Шабан Мустафа бе най-бърз от българите и завърши седми с резултат 1:01:45 часа, след него в българския отбор завърши Георги Жеков на 14 позиция, другите двама българи заеха съответно 18 и 19 позиция.
На 24 и 25 април се проведе Националният шампионат по планинско бягане в два съседни града в Средногорието – Челопеч и Златица. Една от целите на националния шампионат е да се определят отборите за Балканското първенство по планинско бягане в Румъния. В състезанието взе участие Георги Жеков, който успя да се класира за мъжкия национален отбор.
Предстои маратон Каланджа в Синеморец, на които Георги Жеков отново ще участва.

Милена Митева
От Милена Митева май 20, 2021 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 238 преглеждания