Спортен клуб „Кудо-Респект“ отваря за любители на спорта в Симеоновград

Милена Митева
От Милена Митева януари 28, 2022 10:03

Спортен клуб „Кудо-Респект“ отваря за любители на спорта в Симеоновград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 28 януари – 3 февруари 2022 г., брой 4/982 година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Спортен клуб „Кудо-Респект“ отваря врати в Симеоновград. В края на октомври той ще стартира дейност в залата до НУ „Отец Паисий“.
Занятията по кудо и функционален тренинг ще се провеждат през делничните дни от Станислав Димитров. Младият спортен талант ще се стреми да развие уменията на деца и възрастни и да разнообрази ежедневието на хората в малкия град. Малки и големи с нетърпение очакват новия месец да им донесе нови възможностти и повече емоции.
Дейността на нооткрития клуб бе предвидена да стартира в началото на месеца, но пандемията от ковид отложи това за по-късен етап.
Новината за новото начинание достигна бъзро до местното население и все повече деца очакват с нетърпение да дойдат дните, в които тре-ньорът им Станислав ще ги научи на нови техники.
Родителите също са в очакване да научат повече за функционалните тренировки, които ще бъдат водени след тези на децата.
Местните хора споделиха пред медията ни, че те посрещат с радост нови дейности, защото в малкия град разнообразията не са големи.

Станислав Димитров: „Очаквам децата да напълнят залата и да повдигнат духа на града“

Станислав Димитров е треньор по кудо и функционални тренировки от Симеоновград, на 27 години. Завършил е електроника в ПГЕ „Джон Атанасов“ – Стара Загора, специалност „Микропроцесори“. Зодия Телец. Определя се като добър и истински човек. Обича да хапва сладко в големи количества, думата „мразя“ не я обича. Няма нещо, което не би простил. Любимото му мото е „Да бъдеш човек!“.

Кои бяха първите Ви стъпки в спорта?
Първите ми стъпки в спорта бяха, когато бях на 8 години. Започнах да се занимавам с футбол. Играех в отбора на Симеоновград около 6 години и след като вкарах само един гол за 50-60 срещи, реших, а в последствие разбрах, че не е моят спорт.
Реших да се занимавам с бойни изкуства и се записах в един клуб от Стара Загора, където тренирах кик бокс известно време. След това ми се прииска да опитам различни неща и се преместих в джудото, където също изкарах доста време. После започнах да тренирам ММА, жиу-житцу и след това се срещнах със Сенсей Господин Бабамов, който ме запали по кудото.

Открихте клуб за спортна дейност в Симеоновград. Какво точно ще представлява той?
Занятията ще бъдат по кудо и функционални тренировки. Обмислям при интерес да стартирам и стречинг на по-късен етап. Те ще бъдат около час и половина, ще се развиват постоянност, дициплина, координация гъвкавост, бързина, рефлекси.

Къде ще се водят занятията? Как ще сформирате групите?
Занятията ще се водят в спортната зала до НУ „Отец Паисий“. От понеделник до петък от 17:00 часа ще започва кудото, а от 19:00 часа функционалния тренинг. На по-късен етап децата ще бъдат разделени според възрастта си.

Защо решихте да започнете да предавате знанията си на други любители на спорта?
Спортът ме е научил на много качества. Да съм борбен, да уважавам хората, да не ги подценявам и смятам, че ако ги предам на децата, ще им бъдат от полза както в спорта, така и в живота. Ще се раздам да получат знания както в изкуството, така и в живота.

Какви качества трябва да притежават те, за да вървят нещата напред и нагоре?
Да са фокусирани и да чуват, а не само да слушат, да са изпълнителни.

На какво ще учите възпитаниците си?
Да ценят малките работи, да започнат с малкото, да се радват на него и в последствие ще дойде голямото, да бъдат търпеливи.

Какви са очакванията ви?
Имам много големи очаквания, свръхголеми дори. Очаквам децата да напълнят залата, да бъдат заредени с енергия, да се забавляват и да повдигнат духа на града.

Милена Митева
От Милена Митева януари 28, 2022 10:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама