След като се ограмотиха, първокласници посетиха библиотека

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2022 14:52

След като се ограмотиха, първокласници посетиха библиотека

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 6 - 12 май 2022 г., брой 17/995, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Първокласниците от НУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Тополовград, продължиха своя „Празник на буквите“ в библиотеката на читалището „Св. св. Кирил и Методий 1894“ в сакарския град. Няколко дни по- рано децата заявиха с гордост на скромен празник с надслова „Ние сме грамотни“ в самото училище.
В библиотеката Мария Паскалева запозна малките ученици с това как работи тази институция, как може да се избере, вземе и върне книга след нейното ползване и другите дейности в нея.
Децата проявиха голям интерес и любопитство към всичко разказано и показано и задаваха много въпроси, на които получаваха точните отговори. Това обаче не беше всичко, като в цялата програма бе включено и запознаване с тополовградски автор, пишещ за деца и неговото творчество. Така пред децата застана Тонка Славкова, автор на много любими за децата стихове, която разказа за това как се раждат и реализират идеите и за нейните творби за децата. Ръководеният от нея Състав за художествено слово „Сладкодумци“ изнесе пред децата спектакъла по книгата ѝ „Шегички с бодлички“.
За разнообразното и активно протичане помагаше и актрисата самодеец от ТК „Велко Кънев“ Любов Узунова.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 6, 2022 14:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама