СК „Джудо“ спечели дванадесети пореден проект

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 12, 2022 14:57

СК „Джудо“ спечели дванадесети пореден проект

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 13 - 19 май 2022 г., брой 18/996, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Мариана Йорданова, президент на спортен клуб „Джудо“ – Тополовград, реализира поредния си, дванадесети проект. Той е по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за децата в свободното време“.
Партньори по него са общината и двете училища в града – НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Д-р Петър Берон“.
Проектът е до 14 декември същата година, като в срока му не се включват ваканциите и националните празници. По него треньорката Йорданова работи с две групи от по 12 деца, които са на възраст от 7 до 13 години и са ученици от споменатите две училища в общинския център.
Занятията са без такси и се провеждат в Спортната зала в града. По проекта са закупени уреди и пособия за тренировките, както и спортни екипи за участниците в него.
Много от децата, на които им харесват заниманията, след това остават за постоянно в състава на отборите от СК „Джудо“ в различните възрастови групи.
Около 30 деца във възрастовия диапазон от 7 до 15 години участват в заниманията и тренировките на СК „Джудо“. Заради ограниченията покрай Ковида силно са намалели участията на спортисти от клуба в различни състезания и турнири в последните две години. В края на миналата година 12-годишният Иван Михайлов спечели два златни медала на турнир, а 11-годишната Уарис Петрова е завоювала трето място на Държавния личен шампионат на 12 април в Гоце Делчев.
СК “Джудо“ към момента е единственият работещ клуб в Тополовград. Все по-малкия брой на децата и учениците в общината оказва сериозно негативно влияние върху дейността на всички спортни клубове в общината, в това число и на джудистите.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 12, 2022 14:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама