„Свиленград и регионът – един позабравен свят” излезе на книга

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 23, 2022 18:47

„Свиленград и регионът – един позабравен свят” излезе на книга

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 21-28 януари 2022 г., брой 3/981година XIX Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Приключи изпълнението на проекта “Духът на народа от Свиленград и региона”. Той започна с провеждането на теренни проучвания, за които беше сформирана група от хора в неравностойно социално положение.
Тя събра необходимата информация за идентифициране на нематериалното културно наследство, което е богато и различно за всяко едно от селата Мезек, Сива река, Щит, Левка и Момково. След това експерт – историк разгледа и класифицира материалите и изготви резюме, което беше отпечатано и подвързано.
За популяризиране на селското и културното наследство беше организиран семинар, на който беше представена мултимедийна презентация, съдържаща информация за съхраненото нематериално културно наследство в региона. Последва мултимедийната презентация на открита изложба, която представи визуално части от останалото нематериално културно наследство в селата, участващи в проекта.
За финал бе отпечатана книгата „Свиленград и регионът – един позабравен свят“.
Бяха отпечатани 300 екземпляра от книгата и предоставени безвъзмездно на читалищата в региона, свиленградския исторически музей, общинската библиотека и общинската администрация, с цел популяризиране на живото нематериално културно наследство.
Проектът се реализира с безвъзмездна финансова помощ по процедура „Повишаване на атрактивността на територията на МИГ и стимулиране на сътрудничеството чрез популяризиране на културно-историческото и природно наследство”.

Сакар нюз
От Сакар нюз януари 23, 2022 18:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама