Светлана Николова е „Доброволец на годината“ 2022 на фондация „Астика“

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2022 13:34

Светлана Николова е „Доброволец на годината“ 2022 на фондация „Астика“

Акценти

  • Тя написа и интересна история за вековния полски ясен – Пазителят на Извора на Белоногата," който участва в националния конкурс "Дърво с корен“

Свързани публикации

Светлана Николова получи националния приз „Доброволец на годината“ 2022 в категория „Култура – опазване на културното наследство“. Високият приз й бе връчен от Фондация „Астика“.

Заместник-директорът на ПГЕТ „Захари Стоянов“ бе отличена за многобройните й инициативи за запазване на паметта на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“.

За наградата Светлана Николова бе номинирана от секретаря на НЧ „Дружба – 1870“, Харманли  Паулина Веселинова, а тази институция е организатор на празника Ден на Белоногата, честван в края на месец май.

Само преди дни госпожа Николова получи и друго отличие за обществената си дейност – за принос към опазването на околната среда и водите през 2022 г. Наградата й бе връчена в рамките на официална церемония в РИОСВ Хасково. Приносът е свързан с инициативата й за обявяването на 250-годишния полски ясен на „Извора на Белоногата“ за защитено вековно дърво, което се случи през м. юли, т.г. със заповед на министъра на околната среда и водите.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 24, 2022 13:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.