Само 18 жители на община Тополовград се записаха за ваксинация

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2022 10:17

Само 18 жители на община Тополовград се записаха за ваксинация

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Само 18 жители на общината се бяха записали за ваксиниране срещу Ковид-19 в обявената съвместна акция между община Тополовград и РЗИ – Хасково.
Тя трябваше да се състои на 16 февруари, но бе отложена с един ден – за 17-и. Въпреки че близо месец се водеше разяснителна кампания за тази акция, не се стигна до нейна масовост. Наплив за ваксиниране срещу Ковид-19 в община Тополовград така и не се получи.
От всичките 18 записали се за ваксиниране, 12 са от с. Синапово, 2 от Орешник и 4 от Тополовград. От РЗИ и ОбА взеха решение желаещите да бъдат инжектирани от с. Синапово да се обслужат на място, а останалите в Тополовград.
Акцията бе предприета от ръководството на общината, тъй като е имало много сигнали от граждани, че за ваксиниране при личните лекари трябвало да се чака известно време, докато се набере съответния брой желаещи.
Общината реагира своевременно и адекватно, но резултатът бе много по-различен от очакването при положение, че заболеваемостта и смъртността в общината вследствие на Ковид-19 е доста голяма.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 16, 2022 10:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама