Самодейците от Радовец отново печелят награди и признание

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 14, 2021 08:56

Самодейците от Радовец отново печелят награди и признание

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #32/964, година XVIII, 10-16 септември 2021 г.
  • Излиза в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Вече не е изненада, а правило, там където по различни фестивали и прояви се появят самодейците от читалище „Васил Левски – 1934“ от с. Радовец да печелят награди и да носят признание за своя талант. Женската група за автентичен фолклор /ЖГАФ/, Мъжката коледарска група, Квартет „Радовец“ носят слава не само за селото, но и като цяло за община Тополовград.
Последните им великолепни и впечатляващи изяви бяха на 3, 4 и 5 септември в гр. Неделино на ХХ Юбилеен национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие. Там оценка за тяхното майсторство даде жури с председател академик проф. Милчо Василев, чиито корени са от с. Синапово.
На този фестивал читалището от Радовец чрез споменатите състави спечели златен медал за цялостното си участие и представяне. Той е нова добавка към все по голямата колекция от награди от различни участия на тези състави. Само преди месец радовчани отново донесоха куп големи награди от фестивала „С песните на Кичка Савова“ в с. Сладун.
Самодейците от Радовец са определени и поканени за запис на автентичния си фолклор в Българското национално радио в студиото в София. За там те трябваше да пътуват и да бъдат записани на 9 септември. Ако не се отложи поради новите мерки в борбата срещу „Ковид 19“, ще ви информираме за цялата емоция около него в следващия брой на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 14, 2021 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама