Русия незабавно да спре да нарушава международните правила за въздухоплаване

Сакар нюз
От Сакар нюз август 6, 2022 09:29

Русия незабавно да спре да нарушава международните правила за въздухоплаване

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“, 12 август – 2 септември 2022 г., брой 30/1008, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Европейската комисия приветства решението на Международната организация за гражданско въздухоплаване (ИКАО) да призове Руската федерация незабавно да спре да нарушава международните правила за въздухоплаване, за да се запази безопасността и сигурността на гражданското въздухоплаване. Решението на ИКАО се отнася до нарушаването на суверенното въздушно пространство на Украйна в контекста на руската военна агресия, както и до умишленото и продължаващо нарушаване на няколко изисквания за безопасност в опит на руското правителство да заобиколи санкциите на ЕС. Тези действия включват незаконно дублиращо регистриране в Русия на въздухоплавателни средства, откраднати от лизингови компании, и разрешаване на руските авиокомпании да експлоатират тези въздухоплавателни средства по международни маршрути без валидно свидетелство за летателна годност, което представлява необходимият сертификат за безопасност.
Комисарят по въпросите на транспорта Адина Вълян заяви: „Изключително важно е всички държави да защитават международната система, основана на правила в областта на въздухоплаването, с оглед на безопасността на пътниците и екипажите. Русия продължава да нарушава основните правила на международното въздухоплаване, както и да дава указания на своите авиокомпании да работят срещу тези правила. Приветствам недвусмисленото осъждане от страна на Съвета на ИКАО, което отразява степента на сериозност на действията, предприети от Русия“.
ИКАО беше първата агенция на ООН, която осъди руското нашествие в Украйна. Оттогава тя предприе редица действия.

Източник: ЕК София

Сакар нюз
От Сакар нюз август 6, 2022 09:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама