Римски легионери и тракийски божества се появиха на стената на крепост край Минерални бани

Живко Тенев
От Живко Тенев септември 8, 2021 07:29

Римски легионери и тракийски божества се появиха на стената на крепост край Минерални бани

Акценти

  • Идеята е светлинното шоу да се включи като атракция при промотирането на курорта от хотелите и туристическите агенции и да се провежда всяка съботна и неделна вечер, като своевременно ще се обновява и актуализира

Свързани публикации

Със сцени от преди и след потопа, на римски легионери и тракийски божества, появили се с помощта на лазери и холограми бе пресъздадена историята на Сътворението от водата. Те се появиха на стената на крепостта „Топликос” в община Минерални бани. На финала на шоуто имаше 3D мапет шоу, което се реализира с финансиране по Трансграничен проект.

Преди това председателят на Общинския съвет в Минерални бани и кметът на община Къркларели прерязаха лентата за откриване на напълно реновираната и обновена крепост с 1000-годишна история. Богата фолклорно музикална програма забавлява публиката до настъпването на нощта, когато бе даден стартът на светлинното шоу.

Експертът по архитектура Венета Петкова разказа пред гостите за крепостта „Топликос”, която е част от проекта от българска страна, а експертът по История и туризъм Емил Михов демонстрира иновативни инструменти за съхранение и промотиране на културното и историческо наследство. Той е авторът и на 3D мапет шоуто, което гости и домакини имаха възможност да наблюдават вечерта. Официален гост на проявата бе и популярният български археолог проф. д-р Николай Овчаров.

Гости при откриването бяха представители на Специалната провинциална администрация в Къркларели, които са партньор по проекта. Преди това те участваха в семинар, където Община Минерални бани бе представена като обновена туристическа дестинация.

Живко Тенев
От Живко Тенев септември 8, 2021 07:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама