Районен съд осъди ОДМВР и отмени електронен фиш

Милена Митева
От Милена Митева декември 17, 2021 15:49

Районен съд осъди ОДМВР и отмени електронен фиш

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 декември – 6 януари 2021 г., брой 46/978 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Районен съд – Харманли отмени електронен фиш и глоба от 50 лева за нарушение, установено с АТСС (автоматизирано техническо средство). С решение от 29 ноември Темида осъжда ОД на МВР – Хасково да заплати и адвокатско възнаграждение от 300 лв.
До съдебен процес се стигна след като Ж.С.Г. обжалва наказанието си. Във възражението си посочва, че електронният фиш е незаконосъобразен, поради допуснати съществени процесуални нарушения.
Жалбоподателят е наказан за нарушаване на чл. 21, ал. 1 от ЗДвП. В този текст е записано, че при избиране скоростта на движение тя не трябва да превишава за населеното място – до 50 км/ч., извън него – до 90 км/ч., по автомагистрала – до 140 км/ч.
Според ал. 2 от този член, когато скоростта, която не трябва да се превишава, е различна от посочената в ал. 1, това се сигнализира с пътен знак.
В акта е записано, че нарушението е на път извън населеното място (където максималната скорост е 90 км/ч.), а в атакувания електронен фиш е отразено, че ограничението на скоростта е 60 км/ч. Имайки предвид разминаването в написаното във фиша и във фактическата обстановка, съдът уважи подадената жалба и отмени електронен фиш като незаконосъобразен.

Милена Митева
От Милена Митева декември 17, 2021 15:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама