Работилничка, в която деца ще творят различни неща отваря в Харманли

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 7, 2021 08:05

Работилничка, в която деца ще творят различни неща отваря в Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #31/963, година XVIII, 3-9 септември 2021 г.
  • Излиза в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Маджарово, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

„Имам си една мечта, смятам да я нарека „Моята работилничка“. В нея да творят деца най-различни нещица…“, този пост написа Кремена Георгиева във Фейсбук профила си. Той светкавично предизвика огромно възхищение сред аудиторията и стотици коментари с поздрави.
Идеята е от природни материали и от такива, които всеки ден се изхвърлят, да се сътворяват най-различни красиви неща. Ще се изработват пана от зърна, монети и камъчета, миниатюри, фигури и къщички от картон и какво ли още не, както и произведения от вестници, кашони, ролки, капачки и бутилки и други.
Всичко това ще бъде в съчетание с техники като декупаж, оригами, плетене от хартиени тръбички, моделиране с бързосъхнеща глина и много други.
Инициаторът обещава да вложи цялото си желание и умения, за да предаде творческия си дух на всички, проявили интерес деца.
Работилничката се намира в уютна обстановка в жилищния блок срещу пицария „Атлас“ – Харманли, на първия етаж, зад детската площадка.
Предвидени са две посещения седмично от всяка възрастова група, но това ще се определи окончателно от броя на желаещите. Помислено е и за най-малките творци, затова възрастовата граница започва от 3 години нагоре.
Също така има заложено като идея и един или два пъти месечно в почивните дни да има творчество и за майките, и за всички други, които проявяват желание.
Таксата ще бъде месечна и ще се определи от броя на посещенията на децата.
Ако всичко е наред и условията позволят, Кремена се надява до края на септември заниманията да започнат. Замислено е работилницата да бъде целогодишна.
За повече информация и записвания може да се свържете с нея чрез Фейсбук профила й: https://www.facebook.com/plamen.nochev

Кремена Георгиева е на 38 години. По професия е акушер, но от доста години работи като медицинска сестра в детска градина.
За себе си споделя, че откакто се помни обича да рисува, да плете, да сглобява. В детството си е преминала през какви ли не курсове и кръжоци, все свързани с красотата по някакъв начин.
Въпреки че професията й е в съвсем друга посока, никога не се е отказвала от творчеството. Според нея, когато човек е настроен творчески, вдъхновението може да дойде от всякъде.
В своя Фейсбук профил тя е създала албум, в който качва произведенията си. Той е озаглавен „От нищо – нещо“. На въпроса: „Наистина ли е възможно да се създаде нещо съвършено и красиво от почти нищо?“, Кремена отговори: „Може и още как! Тук важен е не материалът, а идеята, и колкото по-нестандартен е той, толкова по-ефектен е крайният резултат.
Идеята също е в това, че от „нищото“, което изхвърляме всеки ден, можем да изработим нещо красиво или полезно за дома си.
Когато публикува определено интересно творение, тя започва да получава въпроси: „Как ти хрумна?”, „От какво и как го направи?“… Тогава се зародила идеята за създаването на Работилничката, за да може да показва и да учи как се създават нещата, които прави.
Споделя още, че децата са й слабост и я зареждат с чиста енергия.
А колкото до нейния син мисли, че и него творчеството го влече. Докато я види, че прави нещо, и се нарежда с ножница и лепило до нея.

Това повторно използване на материали, предназначени за изхвърляне, помага на децата да погледнат по нов начин на заобикалящия ни свят. Освен това, по този начин спестяваме на околната среда от нейните природните ресурси. Допринася се за екологията и не на последно място – даваме втори живот на предмети, които вече не са ни от полза.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова септември 7, 2021 08:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама