Пътна полиция стартира акция „Зима“, провежда се на три етапа

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2021 11:26

Пътна полиция стартира акция „Зима“, провежда се на три етапа

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Пътна полиция започна масови контролни проверки в региона от 1 ноември в рамките на акция „Зима“. При нея се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място пътните полицаи ще проверяват състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.
Началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Хасково, главен инспектор Димо Чобанов, разясни целите и етапите на акцията и представи на вниманието им статистическа информация за пътнотранспортните произшествия, и установените нарушения през зимния период на 2020/2021 година. В периода 01.11.2020 г. – 01.03.2021г. са настъпили 62 тежки ПТП, при които са загинали 2 лица, а са ранени 85. ПТП с материални щети са 155. Установени са в периода 27 460 нарушения на ЗДвП, като са съставени 1593 акта и 4388 фиша, и 21 349 електронни фиша.
По време на акцията ще се засилят проверките на автомобилите и дали те са пригодени за зимните условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и пр. С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании, реализирани успешно през последните 2 години, а именно:
От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията „Безопасно пътно превозно средство през зимата“ с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.
Вторият етап на акцията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.
Последният етап от акция „Зима“ е под надслов „Безопасно шофиране през зимата“ и ще се проведе в периода 21 – 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.
Акция „Зима“ се провежда в партньорство на Пътна полиция, Съюза на българските автомобилисти (СБА), Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, АПИ и БЧК.
Кампанията има за цел също така да изгради по-висока култура на шофиране у българските граждани. Концентрацията на шофьорите е много важен фактор. Поради това ще бъдат засилени контролните проверки от екипи на КАТ в хасковска област.
Пътните полицаи ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 5, 2021 11:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама