Първокласниците за учебната 2021/22 година са предимно в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2021 07:56

Първокласниците за учебната 2021/22 година са предимно в Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Общо 790 ученици от 1. до 12. клас ще се обучават през учебната 2021/2022 г. в петте училища на територията на община Тополовград. В сравнение с миналата общият брой на учениците в общината е с 10 повече.
Първокласниците са общо 57 ученици, като 49 от тях са в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в общински център, а останалите са в четирите 9685основни училища в селата Устрем, Синапово, Хлябово и Радовец.
Учениците в Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Тополовград, са 473 в дневна форма на обучение. Там в пети клас постъпват 39 ученици, разпределени в две паралелки. Осъществен е прием след завършен 7. клас в една профилирана паралелка – профил „Обществени науки“, в две професионални паралелки – професия „металообработване“ и професия „монтьор на автотранспортна техника“
В детска градина „Щастливо детство“ – Тополовград, ще се обучават общо 214 деца, като от тях 100 /тук влиза и подготвителната група/ са в базата и в града, а 114 са във филиалите и в селата Орешник, Устрем, Синапово, Хлябово и Радовец.
Няма проблеми с преподавателския състав и помощния персонал. Единствено ОУ „Христо Ботев“ в с. Хлябово е с нов директор и това е Дора Петкова, завърнала се в родния край от София.
Учебните заведения в общината са обезпечени с правоспособни учители. Осигурено е и отоплението за зимния сезон.
Завършени са или на завършване са ремонтите в училищните сгради, които са предимно за освежаване на учебните стаи и интериора в сградите. Най-голям е ремонтът в началното училище в Тополовград, където се подменя цялата парна инсталация.
Учебният процес ще бъде съобразен със противоепидемичните мерки и разпорежданията и заповедите на здравното и просветното министерство.

снимка: Архив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2021 07:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама