Първият треньор на Габи Петрова с пожелания преди важния старт в Токио

Милена Митева
От Милена Митева юли 29, 2021 14:51

Първият треньор на Габи Петрова с пожелания преди важния старт в Токио

Акценти

  • Регионален вестник, # 29/961 година XVIII, 30 юли - 26 август 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Първият треньор на Габриела Петрова Иван Еджиев ѝ отправя пожелания преди най-очаквания старт за нея тази годината на Олимпиадата в Япония.
„Да има късмет, да направи хубав опит и трудът, който е полагала, да се увенчае с успех“, казва той от Харманли.
Пред „Сакарнюз“ господин Еджиев разказва, че Габриела Петрова стартирала спортната си кариера на 10 г. в Града на Белоногата. Забелязал Габи още когато е била в трети клас и я привлича да започне да тренира. Впечатлен бил от спринта и скок от място и когато е станала на 12 години, през 2005 година, направила първото си участие на Държавно първенство, макар и с година по-малка от останалите състезатели. Там спечелила един сребърен медал на 200 метра и бронзови на дълъг скок и 100 метра.
Година по-късно, през 2006-а, в отчета на клуб „Хеброс“ е записана с 10 златни медала. На 3 от състезанията печели по 3 златни медала.
На едно от тях, състояло се в зала, Габи става първа на скок дължина – 5,12 метра, на 60 метра записва резултат от 8,3 сек., а третият златен медал е завоюван на щафета 4×200 метра.
През същата година лятото печели още 3 златни медала в 100 метра, скок дължина с резултат от 5,40 метра.
Едва в 7 клас се откроява и на 200 метра с 27,13 сек. На 100 метра също записва впечатляващи резултати.
През същата година Габи е била на финали на Ученически игри с отбора на ОУ „Иван Вазов“ , където печели поредните три златни отличия, когато и училището става шампион с максимален брой точки. Там капитанът на отбора Петрова е стартирала на 100 метра, където е записала резултат 12,07 сек, на дълъг скок е първа с 5,15 м, печели златен медал и на тласкане гюле – 10,15 метра.
Петрова бе наградена с грамота за най-даровита атлетка от Весела Лечева.
Година по-късно през 2007 г. замина за Пловдив, където започна да се състезава за „Локомотив“ при настоящия си треньор Атанас Атанасов.

Квалификацията на троен скок на Олимпиадата в Токио е на 30 юли, петък, от 13:05 часа.

Милена Митева
От Милена Митева юли 29, 2021 14:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама