Путин празнува незаконната си анексия, а негови войници в Лиман са обкръжени

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2022 11:33

Путин празнува незаконната си анексия, а негови войници в Лиман са обкръжени

Акценти

  • Руски източници описват ситуацията като "изключително трудна" за елементите на отряда БАРС-13 и 752-ри мотострелкови полк на 20-та армия

Свързани публикации

30 септември

Украинските сили обкръжиха руска военна група сили в Лиман. Руските войници се опитват да се изтеглят от града, въпреки че Украйна контролира с огън изхода.

Руската групировка на окупационните сили в град Лиман (Донецка област, Източна Украйна) е била напълно обкръжена от украинските сили, се посочва в оценката на Института за изследване на войната, базиран в САЩ мозъчен тръст.

Позовавайки се на руски източник, в доклада се казва: „Кореспондентът нарече ситуацията „изключително трудна“ за елементите на отряда БАРС-13 и 752-ри мотострелкови полк на 20-та армия с комбинирани оръжия, които според съобщенията се отбраняват около Дробишево и в Лиман.“

Ξ  Важна победа за Русия: Червения Лиман устоя

Червеният лиман на 30 септември се съпротивлява и, очевидно, ще се съпротивлява още. Това е важна победа за руските въоръжени сили. Според някои доклади силите на въоръжените сили на Украйна в този сектор плюс наемниците възлизат на до 6 хиляди души, според други източници – до 20 хиляди, което е многократно повече от силите на (сега) руснаците .

Според разказа на един от руските войници, украинските нацисти напредват в окови край Лиман.

Ξ  Руският президент Владимир Путин в Георгиевската зала на Големия Кремълски дворец подписа споразумения за приемане на ЛНР, ДНР, Запорожие и Херсонска област в състава на Руската федерация.

26  септември

Ξ  Ирански дронове Shahed-136: вече е възможно да ги свалите, но все още не е лесно. Това не е високотехнологично оръжие, но може да унищожи танк и да причини сериозни щети. В Украйна се разработва система за противодействие – както военно, така и дипломатическо
Във войната срещу Украйна руснаците започнаха активно да използват безпилотни самолети камикадзе иранско производство Shahed-136, които се обозначават като „Geran-2“. Има потвърдени факти за използването на тези дронове както на фронтовата линия, така и срещу големи градове, разположени в южната част на нашата страна.
Например врагът атакува Одешчия с ирански дронове почти всеки ден. В периода 23-26 септември са поразени инфраструктурен обект, пристанищна сграда, както и военен обект в района. Според експерти Руската федерация изстрелва шест до осем такива ракети-камикадзе, които могат да унищожат системите за противовъздушна отбрана и да разрушат сгради. Стартиран от временно окупирания Крим. Далечината на полета на тези дронове от нос Тарханкут е повече от 180 км.

24 септември

Ξ  Войната на Русия с безпилотните самолети продължава благодарение на Иран.
Ключови райони в Южна Украйна бяха атакувани днес от няколко доставени от Иран безпилотни летателни апарати Шахед-136 „камикадзе“ или „самоубийци“. Това е най-значимото и концентрирано използване на този вид оръжия от руските сили. През последните часове се появи и видеозапис, на който се вижда как ирански безпилотен летателен апарат Mohajer-6 със средна височина и голяма издръжливост (MALE) е изваден от водата от украинските сили, което е първото регистрирано наблюдение на дрона на украинското бойно поле.

Снимка: pravda.ru

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 30, 2022 11:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама