Пуснаха второ издание на „Песните на Недялка Керанова”

Живко Тенев
От Живко Тенев октомври 16, 2021 18:07

Пуснаха второ издание на „Песните на Недялка Керанова”

Акценти

  • Регионален вестник Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Второ допълнено издание на книгата „Песните на Недялка Керанова – от едно гърло два гласа” излезе от печат. „Недялка Керанова не само пее, но и разказва с песните си… Докосва сърцето на слушателя с мощния си глас,“ споделя съставителят на книгата Николай Чапански от БНР – Радио Пловдив.
В изданието има нотирани песни на Недялка Керанова от Темелко Ненков и Николай Урумов. Консултанти на изданието са Тодор Тодоров и Антония Керанова. Редакцията на песните пък е направена от Вълчо Иванов и Николай Урумов. Част от екипа са още коректорът Кичка Трендафилова и дизайнерите Христо Грозев и Биляна Петрова, които са изработили корицата на книгата.
„Именитата българска народна певица е родена и израснала в село Татарево, община Минерални бани и това е един своеобразен жест към нейното творчество,“ каза кметът Мюмюн Искендер.
Книгата е издадена от вестник „Фолклорен Хоризонт” и Издателска къща „Хоризонт прес”. Един от спонсорите е на книгата и община Минерални бани.
В първомайското село Леново ще бъде направено представяне на книгата, защото в голям период от живота си Недялка Керанова е била техен солист.

Живко Тенев
От Живко Тенев октомври 16, 2021 18:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.