Производството на Acura NSX Type-S приключи, чака се наследникът ѝ

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2022 15:21

Производството на Acura NSX Type-S приключи, чака се наследникът ѝ

Акценти

  • NSX Type-S е най-мощната версия на хибридния суперавтомобил, използвайки трите си модернизирани електрически мотора и 3.5-литровия V6 с двойно турбо, за да произведе 600 конски сили (447 киловата) и въртящ момент от 492 паунда (667 нютона)

Свързани публикации

Acura обяви, че окончателният NSX Type-S е излязъл от линията. Церемонията за това важно събитие се състоя в Performance Manufacturing Center (PMC) в Мерисвил, Охайо.

Окончателният NSX Type-S идва с номерирана табела „350/350“ и е завършен с матова боя Gotham Gray. Освен че е последният NSX Type S, който слезе от линията, точно този модел е и последното второ поколение NSX, отбелязвайки края на хибридния суперавтомобил Honda / Acura. Играта на изчакване за нейния наследник сега започва.

Представен през 2021 г. и показан на обществеността на тазгодишната седмица на автомобилите в Монтерей,Acura NSX Type-S се произвежда само в ограничени количества – 350, за да бъдем точни. От общо 350 300 са разпределени за САЩ; 30 са пътували за Япония, а 15 са били запазени за Канада.

NSX Type-S е най-мощната версия на хибридния суперавтомобил, използвайки трите си модернизирани електрически мотора и 3.5-литровия V6 с двойно турбо, за да произведе 600 конски сили (447 киловата) и въртящ момент от 492 паунда (667 нютона). Той произвежда 27 к.с. и 16 lb-ft повече мощност от обикновения NSX.

Както бе споменато, краят на производството на NSX бележи началото на периода на изчакване за неговия наследник. Acura повтори, чеследващото поколение NSX ще бъде електрически суперавтомобил, въпреки че други подробности за модела са оскъдни на този етап. Honda обаче може да е дразнела моделапри обявяването на бъдещите си планове, което се случи по-рано тази година.

Междувременно, тъй като PMC приключи своята глава за производството на NSX, сега тя отваря вратите си за ограниченото производство на2023 Acura TLX Type S PMC Edition. Трябва да се отбележи, че общото производство за TLX Type S PMC Edition ще бъде ограничено до само 100 единици от всяка цветова опция, получена от NSX: Curva Red, 130R White и Long Beach Blue – последната ще бъде достъпна за резервация от 8 декември 2022 г.

Източник: Acura

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2022 15:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама