Предстои разкриване на COVID-легла в болниците

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2021 14:53

Предстои разкриване на COVID-легла в болниците

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

До няколко дни се очаква болниците в Хасковска област да обявят колко още легла могат да разкрият за болни с COVID-19. Това каза зам.-областният управител Виолета Желева, която се срещна с управителите на болниците в средата на тази седмица.
Леглата в областта са почти изчерпани с на- расване на заболеваемостта.
В МБАЛ – Хасково болничното ръководство е заявило, че могат да разкрият още до 30 легла, защото няма медицински персонал за повече. От управата отправят пореден призив за доброволци, които да се включат в лечението на пациентите с коронавирус.
Зам.-директорът на РЗИ – Хасково д-р Станимира Тананова каза, че 32% от всички болнични легла в областта са за пациенти с коронавирус. 243 са COVID-леглата, като свободните са 7-8%. Интензивните са 28 и са почти заети. Заболеваемостта през последните две седмици в региона се е увеличила с 28%. Очакванията са тя да е висока и през следващите дни. Заразяват се и умират все повече млади хора без придружаващи заболявания, предупреди д-р Тананова.
Призивът на здравните власти е хората да се ваксинират, защото по-малко от 10% от приетите в болница са ваксинирани. Имунизираните в интензивните отделения пък са под 5%. В региона до 3 ноември има поставени и 431 бустерни дози. Трети дози могат да се поставят и от препарата на Модерна. Хората, имунизирани с Астра Зенека, могат да си поставят бустерна доза от Пфайзер или Модерна, обясни директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 4, 2021 14:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама