Предстои откриване на ловния сезон

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2021 09:11

Предстои откриване на ловния сезон

Акценти

  • Откриване на групов лов за гургулица, падпъдъци, гривяк, гугутка, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде на 14 август, събота

Свързани публикации

Откриване на групов лов за гургулица, падпъдъци, гривяк, гугутка, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде на 14 август, събота. Това стана ясно от писмо на изпълнителния директор на Изпълнителна Агенцията по горите с № ИАГ 15672/ от 01.07.2021 г., адресирано до Националното ловно рибарско сдружение.

В документа д-р инженер Александър Дунчев упоменава нормите за отстрел от един ловец за един ловен излет, определени с чл. 71, ал. 1 от Правилника за прилагане на закона за лова и опазване на дивеча са както следва:

пъдпъдък – до 15 бр.;
гривяк, гълъби, гургулица, гугутка – до 10 бр.;
горски бекас, обикновена бекасина – до 10 бр

В точка две се казва, че ловуването се извършава с разрешителни за лов, които се издават от ДГС/ ДЛС.

В точка три е записано, че груповото и индивидуалното ловуване се започва един час преди изгрев и завърша един час след залез слънце, в съботите неделите и дните обявени за официални празници.

В писмото се отбелязва, че се забраняват електрически звуковъзпоризвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици  независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

На 18 септември с решение на УС на ЛРД „Сокол“ ще се проведе традиционния ловен събор на Ловен парк. В рамките на провеждането на събитието ще се проведе и киноложка изложба.

Милена Митева
От Милена Митева август 12, 2021 09:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама