Преграден бе пътят към незаконно сметище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2021 20:43

Преграден бе пътят към незаконно сметище

Акценти

  • Регионален вестник, #42/974, 19-25 ноември 2021 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Работници и техника на Община Тополовград преградиха с изкоп достъпа до още едно незаконно и нерегламентирано сметище. То се намира в дясно от пътя Тополовград – Орешник и навлиза в гората.
Това е третият преграден достъп до такъв вид сметище в този район. Първият бе малко под местност Пирамидата, където се наложи да бъдат изсипани няколко купа от едри и по-дребни камъни, за да бъде прекратен достъпът, където освен изхвърлянето на боклуци, се добиваха незаконно инертни материали. Там обаче нарушителите се изхитриха и пробиха път през баира вляво от преградата, та се наложи и той да бъде засипан с камъни.
Има още няколко места в този район, които са потенциално опасни за навлизане в гората и образуване на нови незаконни сметища.
Няма как обаче да бъдат преградени и обезопасени всички подобни места. Дори и пред преградите има изхвърлени боклуци. А тези сметища като че ли стават все повече, напук на всички забрани и мерки предприемани от Общината, което се превръща в голям проблем и опасност от глоби и наказания за нея.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 19, 2021 20:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама