Почина Кръстьо Ангелов, емблематична фигура за аматьорския футбол

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 12, 2021 18:04

Почина Кръстьо Ангелов, емблематична фигура за аматьорския футбол

На 69-годишна възраст внезапно почина Кръстьо Ангелов от Тополовградското село Срем.
Той беше голям радетел за развитието на футбола в родното си село и в общините Тополовград и Елхово. В продължение на 16 години, до 2019, организираше голям футболен празник в родното си село с участието на ветерани. В Срем са идвали играчи от „Левски“ – София, „Ботев“ – Пловдив, „Нефтохимик“ и „Черноморец“ от Бургас, „Берое“ от Стара Загора, отбори от Турция и Гърция и много други от различни краища на страната.
На неговия футболен турнир и празник, който той наричаше „Празник на Бога“ през годините присъстваха и много футболни легенди от на този най-популярен спорт. Димитър Якимов, Динко Дерменджиев, Цветан Веселинов, Стефан Павлов, Петко Петков, Валентин Михов, Наско Сираков, Георги Георгиев – Гецата, Радостин Кишишев и още много други.
Бай Кръстьо бе човекът, който възстанови и поддържаше стадиона в родното си село и полагаше и много грижи за развитието на футбола сред децата и младите хора.
Неговото кредо и верую беше: „Обединението прави силата! Един бог, един народ, една наука“. Той имаше много приятели от различни краища на страната, много от които дойдоха да го изпратят в последния му мач с живота и път към небитието. Погребението му бе на 13 март в родното му село Срем.
Поклон пред паметта му!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 12, 2021 18:04
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Петко Джуров юли 28, 10:29

    Един прекрасен човек,приятел, учител в живота. Пожелавам ти в следващия живот Бог да сбъдне желанията ти да се родиш на едно по добро място.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама