Поклонение пред паметта на Левски ще има на 18 и 19 февруари

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 18, 2022 14:05

Поклонение пред паметта на Левски ще има на 18 и 19 февруари

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Организирано от община Тополовград и читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ поклонение пред паметта на националния герой и светиня Васил Левски по случай 149-годишнината от неговата смърт ще има в Тополовград на 19 февруари.
То ще се състои от 10:30 часа пред Паметника на падналите за Свободата и Независимостта на България на площад „Освобождение“ в центъра на града. Предвидено е произнасяне на слово, декламация на стихотворението „Обесването на Левски“ и поднасяне на венци и цветя от организации, учреждения, училища, детски градини, читалища, партии и граждани.
Паметта на Апостолът на свободата ще бъде почетена и в с. Орлов дол, където историческите сведения гласят, че Левски е идвал на два пъти в селото. Там на сградата на читалището има поставен барелеф в памет на живота и делото на най-почитания и тачен българин.

В Харманли възпоменателна церемония по повод 149  години от гибелта на Апостола ще се състои днес, от от 17:00 часа, пред паметника му в централния парк, пл. „Възраждане“
Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 18, 2022 14:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама