Пожар в с. Присадец изгори къщи

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 21, 2022 11:31

Пожар в с. Присадец изгори къщи

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 22 - 28 юли 2022 г., брой 27/1005, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

При пожар в село Присадец изгоряха три необитаеми къщи. Сигнал за него в РСПАБ – Тополовград е подаден на 15 юли следобед.
За мястото веднага потегли противопожарна кола от службата, техни колеги от Харманли и Свиленград и противопожарния автомобил на ДЛС – Тополовград.
В гасенето на пожара, който е тръгнал от района на старото гранично съоръжение до селото, се включиха доброволчески групи от служители на ОбА – Тополовград, горски служители и доброволното формирование от жители на с. Радовец.
В резултат на активните гасителни действия в 20:15 ч. вечерта пожарът е загасен. Изгорели са сухи тревни площи и три необитаеми къщи в селото. Едната от тях бе построена преди 15 г. по програма след опустошителния пожар в селата Филипово и Присадец, който премина през този район. Тогава имаше и загинали хора, а след пожара двете малки села на практика почти се обезлюдиха. Там сега живеят по 5-6 човека.
Този район е пожароопасен и рядко минава година, когато там да не възникват пожари.
Причините за пожара сега се изясняват от следствените действия, които са започнали веднага след потушаването му. Една от версиите за предполагаемите причини е запалване от чистещите терени за пасища машини.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 21, 2022 11:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама