Пожарната в Тополовград отчита нормален сезон

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 16, 2021 14:25

Пожарната в Тополовград отчита нормален сезон

Акценти

  • Регионален вестник, # 33/965 година XVIII, 17 - 23 септ. 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От службата за Пожарна безопасност и защита на населението в Тополовград за професионалния си празник на 14 септември отчетоха един относително по-нормален сезон в сравнение с предходни години.
В най-пожароопасния сезон от 15 май до 15 септември пожарникарите са участвали при ликвидирането на 40 опасни събития и последствията от тях – пожари, ПТП-та, техническа помощ при различни аварии и произшествия, отстраняване на паднали дървета и др. ситуации, в които се е изисквала тяхната намеса. Това каза за медията инспекторът от службата – Стамо Стамов, и допълни, че най-сериозното им предизвикателство и изпитание за този сезон е било заедно с горските и доброволци от населението да загасят пожара близо до с. Планиново, където изгоряха 1500 дка борова гора. Той заедно с колегите си се надяват, че с настъпването на есента и евентуалните валежи силно ще намалее опасността от пожари.
От свое име и от името на колегите си призовават всички жители на общината и техните гости да бъдат внимателни при боравенето с огъня, особено на открити места, за да се намалят възможностите за сериозни и с големи щети пожари, недай си и с човешки жертви.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 16, 2021 14:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама