Подмяната на водопровода по ул. „България“ се забавя заради документация

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2022 18:23

Подмяната на водопровода по ул. „България“ се забавя заради документация

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 9 – 15 септември 2022 г., брой 32//1010, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Граждани, живеещи на ул. „България“ в Тополовград, в частта от бившия „Тютюнев монопол“ до изхода за Стара Загора, сигнализираха представителя на вестник „Сакарнюз“ за разкопаните от два месеца водопроводни връзки пред домовете им. Хората се притесняват, че идва есенно-зимният сезон и тези дупки ще се превърнат в ями и блата.
Обърнахме се към техническия ръководител на обекта за пътя за Стара Загора, Николай Нинов от изпълнителя на проекта АБ АД. Той беше любезен да сподели, че този водопровод не съществува по документи, нито в Община Тополовград, нито във ВиК, нито в АПИ, което затруднява работата по него.
Търси си решение от изпълнителя това да стане скоро с общите усиля на проектанта, възложителя, изпълнителя, Общината и ВиК, за да се намери решение.
Вече е намерено решение къде да се складират паважните блокчета, които ще се вадят преди да почне изкопа по водопровода. След изработване на съответните проекти, становища и решения ще се започне работата по подмяната и зариването на водопровода и връзките с домовете на хората.
От изпълнителя на обекта се надяват това да стане скоро, докато времето е хубаво и подходящо за работа.
По останалата част от обекта се работи усилено по всички направления – пътно платно, отводнителни и мостови съоръжения, укрепващи конструкции и насипи, разширяване и насипване на платното, а вече е подменен водопроводът в с. Светлина и пътят там е укрепен.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 12, 2022 18:23
Напиши коментар

1 Коментар

  1. manol септември 14, 09:36

    Ще стои разкопано до следващата година по това време, помнете ми думата.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама