Повишават мотивацията на учители от СУ “Д-р Петър Берон”, Тополовград, с обучение

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 13, 2021 17:49

Повишават мотивацията на учители от СУ “Д-р Петър Берон”, Тополовград, с обучение

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

На 18.10.2021 г. се проведе вътрешно практическо обучение на педагогическия персонал от СУ „ Д-р Петър Берон”, Тополовград във връзка с изпълнение на проект „Технологиите в класната стая“, ключова дейност: Образователна мобилност за граждани на програма “Еразъм+”.
Лектори бяха Пепа Теодосиева – ръководител на проекта и преподавател по английски език и Тонка Георгиева – преподавател по български език и литература.
Пред колектива на СУ «Д-р Петър Берон» бяха представени различни приложения за работа с ученици в клас и по време на онлайн обучението им.
На 3 ноември се проведе практическо обучение с колектива на ОУ „ Христо Ботев” – с. Синапово.
Основна цел на проекта по програма „ Еразъм +” – „Технологиите в класната стая” бе да се повиши мотивацията на учителите от СУ “Д-р Петър Берон” за споделяне на добри практики, както и да се повиши тяхната квалификация.
Класната стая е място, където може да се създаде креативна атмосфера, която да помогне на учениците да развият позитивни чувства и да ги мотивира да изучават чужди езици. За тази цел учителите имат нужда от идеи и запознаване с нови технологии, методи и инструменти, с които да направят урока по-забавен и интересен за подрастващите. За това би спомогнало и умението на учителя да направи урока интересен, забавен и нетрадиционен. Училищното ръководство подкрепя идеята за лидерство в училище, защото това би довело до създаване на условия за успех на всички нива в образованието.
На учителите от СУ „Д-р Петър Берон“ им липсваха познания и опит в ключовите компетенции при използване на дигиталните технологии в час: интернет ресурси, споделяне на добри практики за използване на таблет, iPad, мобилен телефон, лаптоп в процеса на обучение.
Проектът бе фокусиран в придобиването на иновационни подходи за активно учене през целия живот посредством обмяна на идеи, знания, опит и работа в екип, като последствие от това учителите да приложат практически методите за активно учене в класната стая.
От 21 до 25 юни 2021 г. Пепа Теодосиева – преподавател по английски език, Калинка Делчева – по български и литература, и Гергана Брънкова – по ИКТ (информационни и комуникационни технологии), посетиха структуриран курс на тема: “Овладяване на умения за използване на технологични инструменти” в Малта. Курсът имаше за цел да помогне на участниците в него да развият допълнително своите ИКТ умения и да използват различни инструменти и програми на Web.02 технологии.
От 6 до 10 септември трима преподаватели от СУ “Д-р Петър Берон” посетиха обучителен курс на тема: “Има приложение за това! Проучване на най-добрите приложения за преподаване и учене на ученици”, към академията „Европас” в гр. Флоренция, Италия.
Преподавателите, посетили структурирания курс, са: Фатме Кез – по философия, Тонка Георгиева – по български език и литература, и Пепа Теодосиева – по английски език.
По време на курса те се обучаваха как да интегрират образователни приложения в своята практика. Приложенията са съществена част от класната стая на 21-ви век и предоставят много възможности за мислене на по-високо ниво в класните стаи.
Участниците се за- познаха с някои от най-популярните и практически образователни приложения за преподаване и учене на ученици в по-широк кръг от предмети. Те се научиха как правилно да интегрират тези приложения в класната стая като инструмент за подпомагане на тяхното обучение. Запознаха се с концепцията за разбиване на приложения и как тя може да подобри тяхното преподаване и ученето на учениците.

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 13, 2021 17:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама