Планиновци все още очакват някой да им обърне внимание

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2021 08:09

Планиновци все още очакват някой да им обърне внимание

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/958 година XVIII, 9 - 15 юли 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Малцината останали жители на едно от най-малките села в община Тополовград – Планиново, все още се надяват, че ще дойде някой от Общината, който да обърне внимание на проблемите в селото.
Седнали на пейката пред една къща в очакване на хляба те споделиха общо взето следното, говорейки едни през други: „Може да останахме 12 човека, но и ние сме живи хора и искаме да се направи нещо в село. Тук идват нашите деца и внуци, идват и много хора от околните села и градове, които да пълнят вода за пиене от селската чешма. Какво хубаво могат да видят в село, освен падналите и падащи сгради – фурната, магазина и хоремага, опустелите, буренясали и изоставени къщи, разбитите улици.
Никой управник не е идвал в село от години да ни види и чуе, да разбере как живеем, вече не ни търсят дори и за избори. А ние не искаме много, знаем, че нито младите ще се върнат, нито селото ще бъде каквото беше някога – пълно с хора и живот. Но поне нещо да се направи от властта, от общината, да се почувстваме и ние, че все още сме живи. Добре, че поне хляб ни носят два пъти в седмицата. Поне да бяха оправили улицата от училището до чешмата, та да не се спъваме из големите дупки, и уж някой беше обещал да направи беседка или навесче с пейки на чешмата, да може човек да поседне и да си почине. Не щем много, но искаме да ни смятат за живи, а не вече отписани.”
Това, а и още много други неща, свързани с някогашния и сегашния живот в Планиново, много спомени споделиха тези отрудени, възрастни, хора с надеждата някой началник, както се изразиха, да дойде да ги види и чуе.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 18, 2021 08:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 737 преглеждания