Пенсионира се емблематична личност за община

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 29, 2021 14:20

Пенсионира се емблематична личност за община

Акценти

  • Регионален вестник, # 4/936 година XVIII, 29 януари - 4 февруари 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Петък, 29 януари, е последният работен ден в Общинска администрация- Тополовград за Красимира Ятакчиева – началник отдел „Хуманитарни и социални дейност“ /ХСД/. Причината за това е излизането ѝ в пенсия, поради навършена възраст и стаж.
В продължение на 32 години работа в ОБА тя се превърна в емблема и символ на културната, просветната, социалната и хуманитарната дейности в общината. Неин е изразът: „Културата е лицето на община Тополовград“.
Госпожа Ятакчиева е основател и голям радетел за провеждането на прославения в културната и театрална сфера, Международен фестивал на любителските театри за комедия, пантомима и сатира „Велко Кънев“.
За нея кметът на общината Божин Божинов сподели: „ За голямо съжаление, поради пенсионирането ѝ, се разделяме с една значима личност за нашата община, която ще остави след себе си ярка диря и голям пример за подражание за това как трябва да се работи в полза на обществото. Тя бе примерен, стриктен и много отговорен служител. От всяко нейно действие и начинание бликаше огромен професионализъм и перфекционизъм. Под нейно ръководство културната и всички други дейности, за които отговаряше, бяха на високо професионално ниво. Такива служители като госпожа Ятакчиева са чест и гордост за нашата община. Не случайно я сочеха за пример не само в областта, но и от съответните министерства. Пожелавам ѝ да е жива и здрава, и успех във всички начинания, с които смята да се занимава, и никога да не забравя Общината и нейните хора, и да помага с каквото и когато може. Ние също няма да я забравим!“
Подробен разговор с госпожа Красимира Ятакчиева за началото, развитието, постигнатото, незавършеното, мечтите, разочарованията и всичко останало очаквайте в някой от следващите броеве на вестника.

На овакантената след 29 януари длъжност “Началник на отдел ХСД в община Тополовград ще бъде назначен временно изпълняващ дейността /ВрИД/, съобщи кметът. Това се налага поради факта, че длъжността е за държавен служител и за да бъде назначен такъв, трябва да бъде обявен и проведен конкурс.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 29, 2021 14:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама