От „Марица Изток“ с декларация търсят подкрепа за бъдещето си от Министерски съвет

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 25, 2021 09:48

От „Марица Изток“ с декларация търсят подкрепа за бъдещето си от Министерски съвет

Акценти

  • Регионален вестник, # 34/966 година XVIII, 24 - 30 септември 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Декларация в подкрепа на иновативни проекти за бъдещето на „Марица-изток” изпратили от „Мини Марица-изток” ЕАД“.
Тя е до президента, министър-председателя, заместник министър-председателя по управление на европейските средства и до министрите на икономиката и енергетиката, подписана от изпълнителния директор Андон Андонов.
В нея има апел към отговорните държавни органи за подкрепа в търсенето на иновативни проекти, които ще дадат бъдеще на комплекс „Марица-изток“.
Под декларацията са положени 23 подписа с искането за създаване на експертен технически съвет към Министерския съвет, който да разгледа всички налични технологии, свързани с улавянето, съхранението или преработката на въглероден диоксид.
Декларацията е по инициатива на Андон Андонов и е била приета на среща, състояла се 13 септември в „Мини Марица-изток“ ЕАД.
На нея са били обсъдени възможностите за бъдещето на минно-енергийния комплекс. На срещата присъствали заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов, председателите на енергийната комисия в парламента – Иван Хиновски и на социалната – Георги Гьоков, народните представители – Тихомир Тенев и Георги Кадиев, изпълнителният директор и председателят на Съвета на директорите на „Български енергиен холдинг“ ЕАД Валентин Николов и Диян Димитров, областният управител на област Стара Загора Иван Чолаков, кметовете на Стара Загора, Раднево, Нова Загора и Гълъбово, изпълнителните директори на трите топлоелектрически централи в комплекса Иван Цанков, Живко Динчев и Красимир Ненов, ректорите на Тракийския и на Минно-геоложкия университет доц. Добри Ярков и проф. Ивайло Копрев, представителите на Техническия университет проф. Валентин Колев и проф. Георги Тодоров, президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, председателят на ФНСМ Валентин Вълчев и специалисти в енергетиката.
Всички участници изразили загриженост и подкрепата си за осигуряването на бъдеще на минно-енергийния комплекс „Марица-изток“ и запазването на поминъка на хората от региона”, се казва в прессъобщението на ММИ.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 25, 2021 09:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама