От вишката… Кой краде общинска нафта?

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2021 18:48

От вишката… Кой краде общинска нафта?

Акценти

  • Регионален вестник, # 8/940 година XVIII, 26 февруари - 4 март 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

В една от рубриките на харманлийските вестници от преди 1944 г. са съществували поредица от статии, свързани с неуредици из града такива, каквито са били за времето си. Те са били с това име. „Oт вишката“. Би било добре да не се политизира тази критичност и нетърпимост към нерегламентирани, грешни, вредни и недомислени неща, които с просто око всеки гражданин на Харманли вижда и „скланя” глава, казвайки си – „к’о да напра’йм”.

На Вашето внимание днес ще пиша за боклукчийските коли на общината ни. Първо би било чудесно за движението им сутрин да минават в по–ранен час през по-натоварените улици, защото се е случвало в едно с неправилно паркираните автомобили, да се оформят „тапи”. Но не това е само проблемът с тях. Твърде често тези товарни автомобили минават по стария път (през Трифончето), където пътят е много тесен за тях и са предпоставка за ПТП. В огромна част от случаите са препълнени и боклуците, които извозват се сипят из целия път. Често и върху колите, движещи се зад тях. Не на последно място, дори може би е най–важно това, че служителите на тези автомобили крадат нафта на “поразия”. Виждал съм ги лично как влизат в черни пътища, а понякога и на главния път, когато ходят по селата и с предварително подготвени маркучи и туби точат гориво от тях.
Ще има ли самочувствието някой от общинските ни съветници да се самосезира и да поиска отчет за разходите на тези коли. Да се направи „засечка” колко километра минават с колко гориво и да го представи на обществеността ни. Убеден съм, че разликата за една година ще бъде колкото да се построи почти една детска площадка. Ако все пак е наистина огромен разхода им, нека се замислят за други по–евтини варианти.

Бай Х.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 15, 2021 18:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама