Отново избраха Трифон Трифонов за председател на читалище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 15, 2021 15:06

Отново избраха Трифон Трифонов за председател на читалище

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Трифон Трифонов за пореден път бе избран за председател на Настоятелство на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894“ – Тополовград. Това стана на Отчетно-изборно събрание, проведено на 29 октомври. В състава на настоятелство са Ваня Василева – зам.-Председател, Красимира Ятакчиева, Атанас Башаев, Атанас Баев, Маргарита Георгиева, Васил Белев, Ваня Иванова, Христо Дюлгеров, Пепа Теодосиева и Златка Господинова. Госпожа Господинова – директор на СУ „Д-р П. Берон“ в общинския център, е единственият нов член на настоятелството.
Събранието стана насред разгорялата се отново с пълна сила епидемия от Ковид 19, като ограничителните мерки оказаха сериозно влияние върху провеждането му. То започна с един час по-късно – в 17:30 часа, с наличните членове на Общото събрание. От общо 159-е в залата присъстваха физически 40, а 36 бяха упълномощили свои колеги да ги представляват. Така общото присъствие в залата бе отчетено като кворум от 76 члена.
Събранието бе проведено в Големия салон на читалищната сграда, което бе доста необичайна гледка с пръснатите на големи разстояния един от друг присъстващи. Дневният ред бе предварително обявен и той бе спазен изцяло.
Отчетът за тригодишния период 2019 – 2021 г. включваше постиженията и негативите в дейността на самодейни състави, библиотека и други форми и бе изразено голямо съжаление за прекъснатата им на практика дейност след март 2020 г., когато започнаха първите мерки за борбата с ново появилата се тогава зараза от Ковид. Малко бяха из-казванията, а с явно гласуване бяха избрани членовете на настоятелството, проверителната комисия и участниците във форума получиха поздравителен адрес от кмета на общината – Божин Божинов.
Трифон Трифонов е посветил над 50 години от живота си за читалището отначало като участник в самодейните състави, а от близо тридесет години и като негов председател.

С това какви точно резултати бяха отчетени по направления на дейността на читалището ще ви запознаем в следващите броеве на вестника.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 15, 2021 15:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама